Skip to content

Regisseur

Van papier naar beleving

“Groter is beter. Dream big!”
“Als jij een visie hebt, vind ik de weg er naartoe”
“Disciplines verbinden zit in mijn DNA”

Waarom zou je als gezelschap genoegen nemen met een aardige voorstelling? De cast en de crew er omheen zijn vaak al maanden aan het werk, voordat het stuk op het podium wordt opgevoerd. Of heb je een nieuwe commercial nodig om een product onder de aandacht te brengen. Dan moet die wil in het oog springen.

Kortom: dan wil je groots en meeslepend! Ik bewijs je dat dat kan!

Laat het verhaal tot leven komen

De rollen zijn verdeeld, het script is bekend, nu is het de kunst het verhaal leven in te blazen. Of dat nu is voor een theaterstuk, een video of korte film of een virtuele beleving, ik zorg ervoor dat het een bijzondere gebeurtenis zal worden.

Beelddenker

Al de eerste keer dat ik een script lees, ontstaan er beelden in mijn hoofd van de scenes. Waar lopen de hoofdrolspelers naartoe, wat doen ze, welke emotie hoort daarbij, welke intentie, welke tekstbehandeling… Het eindresultaat vormt zich al in mijn gedachten. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat het regieconcept uniek is, dat het klopt en bijzonder wordt. Dat vertalen we naar een theaterstuk of film.

Chemie met de acteurs

Lang voordat het doek voor de eerste keer wordt opgehaald en de podiumspots aan gaan, gaat de regisseur aan het werk met de acteurs. Samen werken we naar een voorstelling die onvergetelijk wordt. Ik ga van start door met elke acteur apart te gaan zitten nog voordat we het script induiken. We bespreken wie hij of zij is, en welk karakter er wordt gespeeld. Lijken beiden op elkaar, of staan ze juist lijnrecht tegenover elkaar. Zo ontstaan handvatten om te proberen en te experimenteren en om de acteurs te helpen om over hun eigen grens heen te stappen.

Sparringpartner voor andere hoofdrollen

Naast het werk met de acteurs hou ik korte lijnen met de andere disciplines binnen het theater, zoals de muzikaal-leider, de choreograaf, de lichtontwerper, grime en de productieleider. Doordat ik verstand heb van belichting, decor, produceren, theater, vervoer en kap- en grime verloopt de communicatie altijd soepel. Samen werken we aan een spetterend eindresultaat. Naast alle overleggen, zorg ik voor het repetitieschema en bewaak ik het budget. De opdrachtgever kan bij wijze van spreken achteroverleunen en straks genieten van de voorstelling.

Uiteenlopende opdrachtgevers

Stef werkt veel voor amateurtoneelverenigingen en scholen, maar regisseren gaat over meer dan theater. Ik regisseer ook video en korte films en virtueel open dagen. Ook dan ‘bestuur’ ik de beleving van het publiek en zorg ik ervoor dat iedereen weet wat er van hen wordt verwacht. Zo geven we niet alleen het publiek een bijzondere herinnering, maar beleven ook alle medewerkers een onvergetelijke tijd.

Wil je artistiek een andere richting op? Heb je een verhaal dat moet worden verteld? Zoek je iemand die alle disciplines bij elkaar kan brengen en iets unieks neer kan zetten? Neem contact op. Ik help je graag.

Stef is niet alleen regisseur, maar voert ook decor- en productieopdrachten uit.