Skip to content

Over MIJ

STUDIO HB Staging = Stef Heijnen-Bakker = decorontwerper en uitvoerend producent

“Ik wil mensen raken, inspireren en verwonderen”
“Ik zoek altijd naar een grote uitdaging”
“Under promise, over deliver. Ik geef altijd meer dan dat je van mij vraagt”

Een bijzondere herinnering creëren, niet alleen voor het publiek, ook voor de mensen achter de schermen en op het podium. Dát is wat ik het liefst doe, dát is waarin ik goed ben.

Passie voor decor

Als jochie van 8 jaar oud werd ik betoverd door de Fata Morgana in de Efteling. Die kleuren, de geluiden, het decor… ineens was ik in een andere wereld. Daar, op dat moment is mijn passie voor ontwerpen ontstaan.

Gevallen voor het theater

Jaren later besloot ik architectuur te gaan studeren met als specialisatie stedenbouwkunde. Ondertussen werkte ik bij Apple waar ik verantwoordelijk was voor de customer journey die ik in Londen en Cupertino leerde aan medewerkers van de Apple-stores. Het decor van de Efteling raakte wat op de achtergrond, tot mijn man me in 2010 meenam naar het theater. Het moment waarop de vonk opnieuw oversloeg. Er was geen ontkomen aan: mijn werkveld móest zich verplaatsen naar het theater.

Technische kennis & creativiteit

Ik weet alles van bouwen, constructies, techniek en wiskunde. Heb over de hele wereld gewerkt en verschillende culturen leren kennen. Terwijl ik al aan het werk was, studeerde ik theatervormgeving aan de Akademie Vogue. Al deze kennis combineer ik in mijn decorontwerpen, neem ik mee in de manier waarop ik optreed als uitvoerend producent.

Bijzondere herinnering

Bijzondere herinneringen zijn kostbaar. En ik heb ze zelf ook. Niet alleen aan de Efteling, ook in mijn werk maak steeds weer dingen mee die me altijd bij zullen blijven. Voor de Week van de Industriecultuur 2020 werd ik ingeschakeld om in te vallen als uitvoerend producent. Door omstandigheden waren niet alle verwachtingen gecommuniceerd. Last minute kwamen er nog ‘verzoekjes’ binnen die ik binnen no-time kon realiseren. Als dat lukt en de opdrachtgever niet weet wat hij ziet… dat geeft een onbeschrijfelijk gevoel. Net als het publiek bij de musical Aida, dat bij het zien van het door mij ontworpen museumdecor -nog voordat de eerste scène werd gespeeld- applaus gaf, omdat het de vormgeving zo indrukwekkend vond! En die dag op chateau Marquette, toen we met 12 acteurs en 8 crewleden keihard werkten aan de film Miss Whistledown. Het was vechten tegen de klok, maar we hebben prachtige beelden geschoten. Als ik het resultaat bekijk, krijg ik nog steeds kippenvel.

Van visie naar werkelijkheid

Ik wil jou ook een mooie herinnering bezorgen. Staat er een project op de planken -van klein event tot megaproductie in het theater- neem contact met me op. Ik help je jouw droom werkelijkheid te maken.