VIRTUELE OPEN DAG INCL. VIDEO’S

Virtuele Open Dag incl. video's

Hoe hou je als school een open dag voor 400 leerlingen uit groep 8 en hun ouders tijdens een lockdown? Dat doe je virtueel, met voorlichting via Microsoft Teams in een interactieve, kleinschalige én persoonlijke sessie, 25 vakinhoudelijke video’s van twee minuten en mét behoud van het intieme en betrokken karakter van de school.

In samenwerking met Daan Hettinga van Het Productiehuis heb ik deze video’s gerealiseerd, ter voorbereiding op de online open dag. Vervolgens heb ik in samenwerking met de afdelingsleiders van het BRC de leerlingen en ouders geïnformeerd via een mini-website, en een persoonlijke e-mail gestuurd met een unieke link voor deelname aan de online open dag.

Op de dag zelf werd van 10:00 tot 14:00 uur een geweldige voorlichting gehouden, waarbij de nieuwe leerlingen alle vragen konden stellen over de sfeer, het karakter van de school maar ook naar de vaklokalen konden ‘hoppen’ en inhoudelijke vragen aan de docenten konden stellen

Bekijk hier de showcase

Opdracht:

Concept + ontwerp + realisatie

Klant:

OVO Zaanstad | Bertrand Russel College

Regie kort films Miss Whistledown

Regie korte films Miss Whistledown

Samira Houtenbos is eigenaar van twee escape rooms. Tijdens de lockdown ontstond het idee om een onlineversie te maken, zodat klanten vanuit huis een escape room konden spelen. Het verhaal -geïnspireerd op de Netflix-serie Bridgerton- en de spelelementen waren al bedacht. Maar nu? Om het verhaal op de juiste manier te vertellen, werd een locatie gezocht die in de tijdsgeest (1816) past. Chateau Marquette was de perfecte plek om de verhaalvideo’s te filmen. Samira vroeg mij om acteurs, grime, pruiken en accessoires te regelen voor de aankleding én om de regie van acht korte video’s uit te voeren. Met de scriptschrijver, cameraman en producent ben ik in overleg gegaan om het draaiboek samen te stellen. Welke plekken kiezen we in het kasteel? Welke scenes filmen we daar? Met welke acteurs? Welke lenzen, afstand, kaders en manier van audio gebruiken we? Deze video’s ondersteunen de online escape room én bevatten aanwijzingen om het spel te spelen. Tijdens de opnamedag voerde ik de regie uit. Het resultaat is te zien op misswhistledown.com. In de eerste drie maanden dat de escape room online stond, werd het al meer dan 500 keer gespeeld.

Opdracht:

Regie + concept + uitvoering

Klant:

Escape Room Egmond | Samira Houtenbos