Skip to content

Decorontwerp theatertour Tell to Inspire

De theatertour Tell to Inspire werd georganiseerd om geld op te halen voor mensen die het moeilijk hebben. Social Impact dus. Het decorontwerp is tot stand gekomen na een aantal gesprekken met initiatiefnemer Edward. Zijn droom is om in 2029 over de hele wereld geld in te zamelen voor sociale initiatieven, waaronder eenzame ouderen. Hij richtte Tell To Inspire op om anderen te inspireren met mooie verhalen.

Ik heb met een strak en simpel decor gezorgd voor een flexibele omlijsting. De voorstelling bevat dansgroepen, zangers, bands en sprekers: een hele uitdaging om dat passend te krijgen. Het decorontwerp moest aansluiten bij het moderne en frisse karakter én uitstralen wat de kern is van Tell To Inspire; goed doen voor anderen. Een huiselijke setting met wat meubilair, planten en tapijt zorgt voor een vertrouwd en warm gevoel. De kleur geel heb ik prominent in beeld gebracht, omdat die vrolijk en positief stemt.

Het decor moest in 18 verschillende theaters passen, van een kleine zaal in Haarlem tot het podium van het DeLaMar theater in Amsterdam, makkelijk op te slaan en te vervoeren zijn én een mooi beeld vormen voor de livestream. Omdat bij een livestream geen publiek in de zaal zit, hield ik rekening met andere zichtlijnen. Alle elementen moesten op de vloer worden geplaatst.

Opdracht:

Concept + ontwerp

Klant:

Tell To Inspire Events | Edward Molkenboer

 “Stef krijgt van mij zes sterren. Vijf sterren omdat hij zeer vakkundig is, weer waar hij over spreekt en uit ervaring keuzes maakt die een productie naar een hoger niveau brengen. De zesde ster is voor Stef zelf. Een ‘Rising Star’ die je zeker in gaten moet houden én die je dient te benaderen voor jouw productie!”

Edward Molkenboer

(initiatiefnemer Tell To Inspire)