Skip to content

Musical Cleas Compaen

Claes Compaen is een nieuwe musical geschreven door Jack Woestenberg-van Daal, met nieuwe muziek van Frank Geisink. Ik kreeg de opdracht in 10 weken een regieconcept te bedenken, dit uit te voeren en aan te leren aan een groep van 25 amateurspelers in de leeftijd 16-65+ jaar. Ik ben gestart door een scriptlezing te organiseren om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Dit gaf mij de kans om de groep te leren kennen, af te tasten wat het niveau was én om de hele show inclusief muziek te horen. Ik ben een beelddenker, zo krijgen de scenes direct vorm in mijn hoofd. Vervolgens tekende ik die met een (HB 😉 ) potlood in mijn script.

Aan het productieteam vroeg ik of ik extra repetities met de solisten kon inplannen en ik heb een strak repetitieschema gemaakt. Naast de repetities, werkte ik met het decor-atelier aan de vormgeving en digitale videoprojecties die de wereld van Claes Compaen moesten vormen. Na 10 weken vond de première plaats en het stond als een huis!

Enkele fragmenten uit de recensie van het Noord-Hollands Dagblad: ‘Fantastisch, sterk spel, geweldig decor, prachtige muziek en mooie liedjes. Met een vele minuten durende staande ovatie liet het publiek ondubbelzinnig weten dat het zaterdagavond had genoten. En volkomen terecht want Bel Canto zorgde twee uur lang voor een wervelende show waarin alles klopte.’

Opdracht:

Regie concept + uitvoer

Klant:

BelCanto Oostzaan | musicalafdeling

“Stef is zeer deskundig en creatief. Hij pakte in een rommelige periode bij de productie Claes Compaen van BelCanto op een geweldige manier letterlijk en figuurlijk de regie op en maakte er met de hele crew alsnog een gave productie van. Met schijnbaar simpele ideeën creëerde hij een geweldig décor.”

Katrijn Prins

Amateur speler BelCanto

“Stef is een topregisseur. Creatief, hardwerkend en empathisch. Heel prettig om mee samen te werken.”

Loes Diekman

amateur speler en bestuurslid BelCanto

“Stef is een enthousiaste en energieke regisseur waarmee het heel fijn samenwerken is! Hij is ontzettend creatief, denkt out of the box, maakt sprekende decors. Hij is enthousiast en kan een groep mensen motiveren en inspireren om samen een mooie voorstelling te maken!”

Productieteam Belcanto