Productie ‘Landschaptalks’

Productie ‘Landschaptalks’

De wens was een talkshow met vier camera’s, een drone, zes sprekers en een fanatieke dagvoorzitter inclusief goede belichting én versterking in ‘the middle of nowhere’. Om het landschap van Noord-Holland te behouden, te veranderen én te eren bedacht Ellen Klaus een drieluik op toonaangevende locaties:

  • Midden op een afvalberg in Haarlem, aan het water met windturbines als vergezicht.
  • Op het Forteiland, in IJmuiden, als onderdeel van de Atlantikwall.
  • Op de Amsterdamse wetlands: een boerderij in Ilpendam, tussen de koeien.

Ik werd ingeschakeld om deze wens uit te laten komen. De uitdaging zat ’m in de locaties, in principe bouw je een openluchtstudio op in het landschap. Camera’s, drones, catering, zitplekken, al het benodigde dat je hierbij kunt bedenken heb ik geregeld, tot aan de last minute bedachte flyers aan toe. Ik geniet op het moment dat alles samenkomt: wanneer het is gelukt om deze uitdaging waar te maken. Ook de opdrachtgever en de gasten hebben genoten, na afloop waren zij laaiend enthousiast.

Opdracht:

Uitvoerende productie

Klant:

Provincie Noord-Holland & Steunpunt Monumenten & Archelogie

Week van de Industriecultuur (locatie: Velsen)

Week van de Industriecultuur (locatie: Velsen)

Al vijf jaar wordt vanuit de provincie stilgestaan bij het prachtige (industriële) erfgoed rondom het Noordzeekanaal. Vanuit de gemeente Zaanstad, Beverwijk en Velsen werden in 2020 Mauro Smit en Ellen Klaus als cultureel gebiedsaanjagers gevraagd voor een divers en breed programma. Voor het concept, de realisatie en de uitvoering voor de gemeente Velsen heb ik de volledige uitvoerende productie op mij genomen. Het overleg met bedrijven en musea, draaiboeken, planningen, financiële afspraken en begrotingen heb ik op mij genomen. De communicatie en PR werd verzorgd door Rian Lanenga.

Opdracht:

Uitvoering

Klant:

Provincie Noord-Holland | Ellen Klaus | Gemeente Velsen | Zaanstad en Beverwijk (verantwoordelijk voor programma regio IJmuiden)

Openingsceremonie ‘Door de ogen van Monet’

Openingsceremonie ‘Door de ogen van Monet’

Voor de officiële opening van Door de ogen van Monet op woensdag 2 juni 2021 werd ik gevraagd om de logistiek en uitvoering te regelen voor de gemeente Zaanstad.

Omdat de ceremonie een gezamenlijke actie van zes verschillende partijen was, werd ik ingeschakeld om alle ideeën te verzamelen, te verbeteren en samen te voegen tot een kloppend draaiboek. Het concept lag er voor 75%, ik vulde het aan tot 110%!

Alle onderdelen die in mijn draaiboek stonden heb ik gepland, geboekt, besproken, gemaild en vastgelegd (zowel in afspraken, als financieel) om de opdrachtgever te ontzien. Enkele voorbeelden hiervan: de catering, het decor voor de dans act (ontworpen en gebouwd + geleverd op locatie, in de buitenlucht op een brug), 1,5 meter markering, een fotograaf voor de persfoto, een videograaf + twee extra camera’s voor de after movie, een draadloze stereo speaker voor de dans act, het schoonmaken van de openbare ruimte én een live-kunstenares uit Haarlem om het gehele event in 30 minuten op een doek te schilderen.

Opdracht:

Uitvoering

Klant:

Gemeente Zaanstad | Stichting Marketing Zaanstad, Fluxus, Stichting Monet, Bullekerk en het Zaans Museum.

“Zeer tevreden over de organisatie van Stef, zeker met de omstandigheden in acht genomen is de opening echt een feest geworden.”

Els Bakker

voorzitter Stichting Monet